Шампионите не оставиха съмнение в превъзходството си, но наставникът видя някои неща, които не му харесаха особено. 

„Направихме някои много добри неща и първите ни 20 минути бяха отлични. В нападение действахме на ниво, но допуснахме и доста атаки към вратата си, което не бе добре” отчете Гуардиола. 

„Просто не се защитавахме достатъчно добре. Все пак при резултат 6:1 не мога да не бъда доволен. Имахме късмет да вкараме четвъртия гол в края на първото полувреме, което бе добре, тъй като иначе можехме и да имаме проблеми” добави той. 

„Хубаво е, че бяхме изключително точни в нападение и създадохме много положения. В същото време обаче, не се справихме както трябва по отношение на контрола на топката в средата на терена. Допуснахме да печелят много втори топки и не изглеждахме достатъчно стабилни” каза още Пеп, чийто тим има 2 точки аванс пред Ливърпул и Челси. 

„На този етап не е важно дали сме лидери. Разбира се е по-добре да сме на върха, но дистанцията до останалите е минимална. Ливърпул и Челси са страхотни, а видяхме, че и Арсенал може да играе на ниво. Тотнъм продължава да печели, Юнайтед не трябва да се отписва, така че това е много трудна лига”.