Разкритията на Football Leaks в света на футбола продължават с пълна сила. Този път порталът съобщи чрез списание Spiegel кога Пеп Гуардиола е подписал своя договор с Манчестър Сити.

Това се е случило на 10 октомври 2015 г. в Барселона, само два месеца след началото на сезона на Байерн, който по това време беше воден именно от каталунеца. Новината за рокадата пък беше официално обявена от "гражданите" на 1 февруари 2016 г.

През първата година заплатата на Гуардиола на "Етихад" е била 13,5 милиона паунда, а на следващата кампания достигнала 16,75 млн. паунда.

Иначе Сити се превръща в една от най-честите мишени на хакерите от Football Leaks. В края на миналата седмица беше обявено, че клубът е получил сериозно рамо от настоящия президент на ФИФА и бивш генерален секретар на УЕФА Джани Инфантино.

Именно докато заемал поста в Европейската футболна централа, той помогнал на Сити и ПСЖ да заобиколят правилата за финансов феъпрлей. Двата клуба регистрирали загуби съответно от 188 млн. евро и 218 млн. евро при позволени 45 млн. евро.