Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола не смята, че неделното градско дерби ще определи посоката на сезона за клуба, но предпочита да не търпи поражение както миналата година от същия противник.

Небесносините водеха с 2:0 до почивката през април тази година, но през втората част Червените дяволи вкараха три гола и стигнаха до обрат с 3:2. Сега Манчестър Сити е начело в класирането с 29 точки, докато градските им съперници са 7-и с 20.

Ние трябва да играем добре. Ако играем добре, то тогава имаме шансове да спечелим. Нали не си представяте, че излизаме с идеята да играем невероятно пълни 90 минути срещу топ-отборите, заяви Гуардиола по време на днешната си пресконференция.

''През миналата година играхме добре 75 минути, но само за някакви си 15 минути Юнайтед намери достатъчно време, за да създаде шансове и да ни победи. Когато топката е в тях, те могат да създават много, защото са пълни с невероятни таланти".

Но и двата отбора влизат в дербито от добра форма. Юнайтед има три поредни победи, а Сити навъртя 11 последователни мача без поражение във всички турнири. Гуардиола гледа само напред, но но не смята, че неделното дерби ще има кой знае какво отношение към титлата.

''Ние сме в месец ноември, така че може би мачът на Олд Трафорд през март ще има много по-голямо значение. Разбира се, ние сме в добра форма, както и Юнайтед. Това е едно голямо дерби, всяко негово издание е специално, допълва Гуардиола.

Бившият наставник на Барселона не се притеснява от публикациите за нарушаване на финансовия феърплей от страна на ръководството, както и за евентуални последици.

"Ако има нещо нередно, ние ще бъдем наказани. ФИФА или УЕФА трябва да кажат, че грешим. Ако сме се объркали, ще го приемем, но слушам какво ми казват от клуба и им се доверявам".

Tвърденията за такива нарушения идват от публикации във "Football Leaks", които са базирани на мейли, договори и презентации.

Пресконференцията завърши с въпрос към Гуардиола как би коментирал думите на бившия си футболист в Барселона Дани Алвеш, че да бъде трениран от каталунеца е по-голямо удоволствие от секса.

"Аз лично предпочитам секса! При това - с разлика", заяви Гуардиола и предизвика бурен смях в залата.