Манчестър Сити и Лион си врътнаха реми във Франция, което изпрати "гражданите" в следващата фаза на турнира. "Хлапетата" пък ще трябва да спорят с Шахтьор Донецк за второто място в групата.

В последния кръг Лион гостува в Украйна и там всичко ще се реши в пряк сблъсък. В момента французите са със седем точки, докато украинците са с пет. Англичаните са недостижими на върха с 10 точки, а Хофенхайм е с 3 пункта.

Два гола за домакините заби Максуал Корне, точни за гостите бяха Лапорте и Агуеро. Така и двата отбора продължиха феноменалните си серии. "Гражданите" имат осем победи и едно равенство от девет мача, докато "хлапетата" са в серия от осем мача без загуба. 


Домакините започнаха по-добре мача и дори в началото създадоха две отлични положения, но те бяха пропуснати от Максуел Корне и Набил Фекир.

Постепенно "гражданите" взеха инициативата и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. Така се стигна до 14-ата минута, когато гостите стигнаха до отличен шанс, но Риад Марез не успя да опъне мрежата.

Две минути по-късно отново Марез имаше шанс, но пропусна. Французите стояха много добре на терена и отново застрашиха вратата на Сити, но и този път нямаха шанс, тъй като Мемфис Депай стреля в аут.

Последва и пропуск на Менди. Към края на поллувремето двата отбора си размениха по един шанс, но Агуеро пропусна за Сити, а Корне за гостите от Франция.

Второто полувреме започна с положение за гостите, но Рахийм Стърлинг стреля встрани от целта. Така се стигна до 55-ата минута, когато Лион заслужено вкара, след като Максуел Корне опъна мрежата за 1:0, след като Мемфис Депай му асистира.

Последваха страхотни положения за гостите, но Агуеро и Давид Силва. В 62-ата минута Давид Силва намери Аймерик Лапорте и той изравни за 1:1.

Малко по-късно можеше да се стигне и до пълен обрат, но Сане пропусна. Отговорът на французите бяха удари на Корне и Фекир. В 81-ата минута Мемфис Депай намери Максуел Корне, който вкара за 2:1.

Две минути по-късно обаче Риад Марез асистира на Серхио Агуеро, който с глава изравни за 2:2. До края на се случи нищо запомнящо се и логично срещата завърши с равенство.