Манчестър Сити спечели нова победа във Висшата лига, след като триумфира с 2:1 при гостуването си на Уотфорд в мач от 15-ия кръг. 

Пеп Гуардиола направи доста промени в състава си, но това не оказа голямо влияние и с 41 точки Гражданите отново дръпнаха с 5 пред Ливърпул, който в сряда играе с Бърнли. 

Шампионите контролираха мача почти през цялото време, преди в края да допуснат гол и да се окажат под напрежение, но в крайна сметка успяха да издържат и записаха 7-и пореден успех над Стършелите. 

Домакините записаха 5-и пореден мач без победа в първенството, но с 20 точки все още са на комфортна позиция в средата на класирането. 


В състава на Ман Сити Пеп Гуардиола очаквано направи някои ротации предвид мача с Челси. Серхио Агуеро не бе в групата, а Данило, Отаменди, Лапорт, Зинческо, Гюндоган и Стърлинг бяха заменени от Уокър, Компани, Стоунс, Делф, Д. Силва и Марез. В състава на домакините промените бяха три. 

Още в началото шампионите атакуваха, чрез Давид Силва и Сане. След това топката се отклони и попадна в Жезус, чийто опит за блокиран, а при добавката испанецът стреля неточно. 

Гостите овладяха топката, но домакините показаха, че ще търсят гола и в 10-ата минута Перейра потърси далечния ъгъл при една атака, но от трудна позиция не бе прецизен. 

След това дойде и чисто положение пред Сане. Перейра сбърка и германецът се оказа на отлична позиция, като опита да прехвърли Фостър, но вратарят на домакините направи страхотно спасяване. Гражданите продължаваха да натискат, но без успех. 

В 19-ата минута поредната атака на шампионите предизвика сериозен хаос в наказателното поле на Уотфорд, но домакините оцеляха след засада. Малко след това като по чудо гостите не вкараха. Фернандиньо изведе Марез зад защитата, но Фостър излезе и затвори алжиреца, а след това се справи и с добавката на Бернардо Силва. 

Последваха малко по-спокойни минути, като домакините така и не можеха да направят нищо в нападение. В 31-ата минута обаче пак стана интерено, след като Фостър спаси удар на Давид Силва, който бе намерен добре от Жезус. Малко след Стършелите едва не поведоха, когато след рикошети топката се оказа в Трой Дийни, който бе срещу Едерсон. Нападателят потърси далечния ъгъл, но стражът отрази. 

В крайна сметка в 40-ата минута логичното се случи. Марез изведе Давид Силва зад защитата и макар и при първата възможност домакините да оцеляха, атаката продължи, испанецът центрира отлично и на далечната греда Лерой Сане овладя на гърди, след което стреля във вратата. Заслужен аванс за шампионите!

Скоро след почивката ситуацията до голяма степен се изясни. Съксес сбърка, а Силва изведе Жезус, който върна топката към свободния Риад Марез и от 10 метра той нямаше как да сбърка – 0:2!

След това Марез пропусна още две добри положения за гостите, а и Жезус не успя да реализира сам срещу Фостър. Дукуре накара Едерсон да прави спасяване в 75-ата минута, а Марез не съумя да преодолее за втори път вратаря на домакините. 

В 85-ата минута обаче, стана интересно. Едерсон не успя да се справи добре с едно центриране, като прати топката в Дукуре, чийто първи удар би избит от Уокър, но при добавката халфът не сгреши. 
 
Малко след това Трой Дийни едва не изравни, но в изстрела му нямаше достатъчно сила и Едерсон се справи. В продължението и Фостър се включи напред, но шампионите не допуснаха изненада. 
 
Уотфорд – Манчестър Сити 1:2
 
0:1 Сане 40
0:2 Марез 51 
1:2 Дукуре 85
 
Уотфорд: Фостър, Фемениа, Каткарт, Кабаселе, Холебас, Дукуре, Чалоба (65 Клевърли), Хюз, Перейра, Съксес (76 Грей), Дийни
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Компани (85 Отаменди), Стоунс, Делф, Фернандиньо, Д. Силва (74 Гюндоган), Сане, Б. Силва, Жезус