Младият полузащитник на Манчестър Сити Фил Фодън подписа нов договор с клуба, който ще го задържи в отбора до лятото на 2024-а година. 

Според „Дейли Мейл” заплатата на 18-годишния футболист е увеличена двойно и той вече ще получава по 30 000 паунда седмично. Сумата обаче така или иначе е доста по-малка от възнагражденията на суперзвездите в клуба. 

Мениджърът Пеп Гуардиола е останал силно впечатлен от прогреса на Фодън, когото използва в някои мачове през този сезон и вече го счита за пълноправен член на първия тим. 

"Много сме щастливи, че си осигурихме услугите на Фил за още 5 години и половина. Той е невероятен талант, който иска да играе в Манчестър Сити и с Пеп и останалите играчи е на точното място, за да продължи да се развива" заяви футболният директор Чики Бегиристайн. 

В договора има множество клауза за бонуси, които футболистът ще получи в зависимост от изиграните мачове и постиженията си. Фодън има 13 участия за Ман Сити, включително и през уикенда, когато влезе от пейката в дербито срещу Челси. 

От настоящия му контракт оставаха още 18 месеца, но изявите му бяха следени внимателно от някои европейски клуба, сред които Борусия Дортмунд. Сега обаче те няма да могат да го привлекат.