Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола категорично отхвърли възможността тимът му да спечери и четирите турнира, в които участва през сезона, явно с идеята да не поставят под напрежение играчите си. 

Гражданите на практика са на финал за Купата на Лигата, но в първенството изостават от Ливърпул, а в Шампионската лига и ФА Къп тепърва предстоят сериозните битки, така че босът не мисли за куадръпъл. 

„Да спечелим 4 титли? Не. Определено не. Това  е просто нелепо. Сега сме на един финал. Не мислим за отделните турнири, а просто за следващия двубой и целта е да си свършим добре работата“ заяви Гуардиола преди сблъсъка с Уулвърхемптън довечера. 

„Научих това от големите клубове. Израстнах в Барселона, след това отидох в Байерн, а като млад гледах Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, които в нито един мач не си позволяваха отпускане. Именно това научих – във всеки мач трябва да се стремиш да печелиш“ добави той. 

„Важно е, че подходихме сериозно в последните си два мача. Показахме уважение към съперниците и играхме силно, което бе от голямо значение. Вкарахме 7 и 9 гола, защото действахме концентрирано. Сега ще бъдем още по-уверени. Сега просто ще се борим до последно“ каза още Гуардиола.