Хъдърсфийлд – Манчестър Сити, мач от 23-ия кръг на Висшата лига, стадион „Джон Смит“, 15:30 часа, съдия Андре Маринър

Контузени за Хъдърсфийлд: Моой, Уилямс, Сабири
Контузени за Ман Сити: Компани, Менди, Браво

Прогноза
 
Хъдърсфийлд ще посрещне Манчестър Сити в изключително лош момент и изглежда, че нищо добро не чака Териерите, които са твърдо на последно място в класирането и са без победа в 9 мача, от които загубиха 8. 
 
В началото на седмицата си тръгна мениджърът Дейвид Вагнер и сега отборът ще бъде воден от временния наставник Марк Хъдзън, който се надява, че ще успее да мотивира тима си за здрава битка и не мисли за бъдещето. 
 
„Това е голям мач, в който ако успеем да постигнем позитивен резултат ще е страхотно за клуба и играчите. Това е единственото, което ме интересува“ заяви Хъдзън, който може да даде възможност за изява на привлечения под наем от Пала Джейсън Пънчън. 
 
Шампионите нямат затруднения със състава, като интересно ще бъде какво ще направи Пеп Гуардиола в атаката си и дали ще заложи отново на Габриел Жезус, който от началото на 2019-а не спира да вкарва, но головете му идват само на „Етихад“ или на доказания Серхио Агуеро. 
 
При всички положения предвид състоянието на двата тима за нещо различно от убедителна победа на Сити е трудно да се мисли. Единствено неизвестно изглежда разликата, с която шампионите ще спечелят, но едва ли ще пропуснат да вкарат доста голове. 
 
Домакините така или иначе вкарват трудно, така че и в това отношение не ги чака нищо добро. Гражданите не са губили от последния в подреждането в началото на кръга от 2008-а, когато паднаха от Уест Бромич, като след това имат 18 победи и 5 равенства. Сега обаче за равенство е трудно да се мисли, така че хората на Гуардиола трябва да се насладят на поредния убедителен триумф, особено след като вкараха 19 гола в предишните си 3 мача във всички състезания. 
 
Резултат: Хъдърсфийлд – Манчестър Сити 0:4