Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че няма да пуска изцяло младежки състав в предстоящия мач с Бъртън Албиън, въпреки победата с 9:0 в първия полуфинален двубой за купата на Лигата, която постигнаха шампионите на Англия.

Със сигурност сред титулярите за "гражданите" ще бъде белгиецът Кевин де Бройне, който наскоро се завърна в игра след травма в коляното. През миналата година белгиецът бе обявен за "Играч на сезона" във Висшата лига.

"Някои от футболистите се нуждаят от това да влязат в игрови ритъм и затова ще бъдат титуляри. Тези, които вече имат много мачове зад гърба си, ще почиват. Очаквайте сред титулярите да бъдат тези, които играят по-малко, и тези, които се връщат след травми. Кевин де Бройне ще играе, а ще има и двама или трима от по-младите играчи сред титулярите", каза Гуардиола.

Той потвърди, че младежкият национал на Англия Фил Фоудън също ще бъде сред титулярите, а френският защитник Бенжамен Менди, който от два месеца не е играл заради травма, ще бъде на пейката.

Манчестър Сити гостува на Бъртън Албиън в сряда.