Шалке – Манчестър Сити, първи мач от 1/8финалите в Шампионската лига, стадион „Фелтинс Арена“, 22:00 часа, съдия Карлос сел Серо Гранде (Исп)

Наказан за Шалке: Маскарел
Контузени за Шалке: Емболо, Скжибски, Шьопф
Контузени за Ман Сити: Жезус, Стоунс
Под въпрос за Ман Сити: Компания, Менди, Мангала

Прогноза

В Шалке определено има от какво да се притесняват преди домакинството срещу Манчестър Сити от 1/8-финалите на Шампионската лига. 

Кралскосините може и да стигнаха до елиминациите на турнира, но у дома правят изключително колеблив сезон и 14-ото им място в Бундеслигата е показателно за състоянието на отбора. 

Разбира се германският тим има добри играчи и класа, но те ще бъдат поставен под сериозно изпитание, защото Гражданите играят много силно напоследък, като спечелиха последните си 4 мача във всички турнири при голова разлика 15:2. 

От тима продължават да твърдят, че е невъзможно да спечелят и четирите надпревари, в които участват, което определено не изглежда чак толкова невероятно предвид формата на състава. 

Един от приоритетите обаче със сигурност e пробив в Шампионската лига, където тимът може да се похвали само с един полуфинал от 2016-а година и сега целта изглежда минимум достигане до тази фаза след по-ранните отпадания в предишните два сезона. 

„Това е специален турнир, но трябва да контролираме емоциите си. Уверени сме и от ключово значение ще бъде да отбележим гол като гости“ заяви Пеп Гуардиола. 

Наставникът има всички шансове да бъде оптимист за сблъсъка в Гелзенкирхен, където домакините допуснаха в последните години загуби с 1:6 от Реал и 0:5 от Челки. Подобно нещо сега не изглежда много вероятно да се случи, но при всички положения възможностите на Сити в нападение изглеждат огромни, а и тимът има 6 победи и равен в последните си 7 мача срещу германци. 

Серхио Агуеро се очаква да води атаката, след като напоследък направи два хеттрика, но не само той ще бъде опасен за защитата на Шалке. Стърлинг и Сане също ще донесат много неприятности. 

Затова и шансовете на Шалке не изглеждат никак добри. Те ще се хвърлят здраво, което е вън от съмнение, но би било сериозна изненада, ако успеят да избегнат загубата в този мач. 

Резултат: Шалке – Манчестър Сити 1:3