Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остана доволен от инфарктната победа с 3:2 срещу Шалке при визитата си в Германия. Отборът на "гражданите" изоставаше в резултата, но в последните минути стигна до фантастичния обрат и така взе предимство преди реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига.

"Играхме добре, но загубихме някои лесни топки. Така не може просто. Това е все пак Шампионска лига и няма място за грешки. Вярвам на ВАР напълно, голям фен съм на тази система, но имам някои претенции като цяло. Това не е към нея", обяви Гуардиола на пресконференцията след срещата.

"Да, победихме и то след фантастичен обрат, но нищо не е приключило. Предстои и реванш в Манчестър. Шалке не е отбор за подценяване. Позволихме твърде много на нашия противник и показахме, че не сме готови за Шампионската лига".

"През второто полувреме обаче играхме по един невероятен начин и в крайна сметка показахме характер, което наистина ме радва изключително много. Победата е инфарктна, но сладка. Сане и Стърлинг свършиха страхотна работа с попаденията, които вкараха към края на мача". 

"Няма да се отпускаме на реванша, ще гоним втора победа до дупка".