Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола подкрепи своя колега в Челси Маурицио Сари и призова босовете на "сините" да му дадат повече време.

Италианският специалист е спряган за уволнение, след като отборът претърпя няколко разочароващи резултата в последните си срещи, а усилено се говори, че ако отборът загуби финала за Карабао Къп през уикенда от "гражданите" ще бъде натирен от шефовете си.

"При мен ситуацията беше малко по-различна. През първата година моите шефове не се съмняваха в мен и имах пълното им доверие. В медиите никога не съм чел, че ще бъда уволняван през първия ми сезон, ако загубя този или онзи мач. Никога не се е случвало", обяви Пеп на пресконференцията преди финала.

"Понякога ситуацията е трудна и имаш нужда от време. Това е първи сезон на Маурицио в английския футбол и той има нужда от време, за да разгърне своите идеи. Шефовете му в Челси трябва да го подкрепят и да му го дадат. Според мен това е правилно. 

"Изненадан съм от политиката на Челси да сменя така лесно треньорите. Бях шокиран, след като Антонио Конте изведе Челси до титлата, а след една-две загуби през следващия сезон започна да се говори за уволнението му. Това не е нормално според мен". 

"Мнението ми за Сари и неговите отбори обаче е много високо", каза още той.