Пеп Гуардиола обяви, че се надява бившият му тим Байерн да елиминира Ливърпул от Шампионската лига. 

Снощи Манчестър Сити размаза Шалке със 7:0, за да стигне до 1/4финалите и след мача наставникът обяви, че ще стиска палци за баварците. 

„Съжалявам, но искам Байерн да продължи. Аз съм част от този клуб. Обичам Мюнхен и имам много приятели там“ заяви Гуардиола, който не пропусна да похвали отбора си, който разчиташе само на един чист  централен защитник. 

„Много играчи ни липсваха, най-вече в средата на отбраната. Данило обаче беше невероятен. Искаше ми се още в първите 20 минути да покажем качествата си, но започнахме малко по-предпазливо и затова не атакувахме и Стърлинг и Сане не пресираха техните крайни защитници. След първия и втория гол обаче стана ясно, че продължаваме и след това вдигнахме нивото“ обясни наставникът. 

„Хубаво е, че не позволихме на съперника да създаде нищо пред нашата врата в големи периоди от двубоя и след почивката наистина се разиграхме, като действахме отлично на скорост. Шалке наистина е в труден период, но ние трябваше да си свършим работата и го направихме. Показахме сериозно отношение и сме щастливи, че ще бъдем на жребия“ каза още Пеп.