Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остана много доволен от победата с 2:0 над градския съперник Юнайтед насред "Олд Трафорд".

С успеха "гражданите" си върнаха 1-то място във Висшата лига 3 кръга преди края. Ливърпул обаче е съвсем близо до шампионите и битката ще се води до самия край. 

Вижте класирането във Висшата лига

"Поставени сме под огромно напрежение. Преди мача казах на момчетата, че трябва да играем за победа, независимо дали ще допуснем гол или не", заяви Гуардиола.

"Знаехме, че без Лукаку Юнайтед ще заложи на повече скорост. Няколко пъти допуснахме грешки в средата на терена и дадохме възможност на съперника да атакува опасно. През второто полувреме всичко се промени с влизането на Илкай Гюндоган. Сане пък направи играта ни по-динамична", каза Пеп.

"И двата отбора заслужаваха да спечелят, но победителят е само един. Загубилият не трябва да се отчайва, когато е дал всичко от себе си. Юнайтед искаше да се реваншира пред феновете си след тежката загуба от Евертън. Бяхме подготвени. През миналия сезон вдигнахме летвата и станахме шампиони със 100 точки. Ливърпул ни преследва и изключителни неща през сезона, но всичко е в нашите ръце", добави испанецът.

Относно следващият мач, Пеп заяви, че иска отборът му да си почине добре, защото няма право на грешка. "Предстои ни гостуване на Бърнли, което няма да е лесно. Важното е да останем спокойни. Остават три мача. Още не сме шампиони, което е невероятно предвид факта колко точки имаме. Предупредих играчите утре да не гледат телевизия и да не четат, а просто да се наспят и да си починат преди мача с Бърнли", завърши каталунският специалист.