Брайтън - Манчестър Сити, среща от последния 38-и кръг на Висшата лига, стадион "Америкън Експрес Къмюнити Стейдиъм", 17:00 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Няма две мнения по въпроса кой е фаворит за този мач. Гостите от Манчестър имат нужда от победата на всяка цена, за да защитят шампионската си титла и едва ли ще пропуснат възможността да постигнат успеха срещу един тим, който не се бори за нищо.

"Чайките" на практика постигнаха целта си и се спасиха от изпадане, а този мач няма никакво значение за тях. Домакините ще бъдат в днешната среща без Изкуердо, който е контузен, а гостуващият тим ще бъде без Браво, Фернандиньо и Менди, които също страдат от травми. 

Домакинтие са в трагична форма и тимът не познава вкуса на успеха от цели девет мача във всички турнири. Освен това отборът е изключително лош домакин и за последните си осем мача на своя стадион от Висшата лига има една единствена победа и цели пет поражения.

Сити пък е в страхотно състояние и има на сметката си шест поредни победи във всички турнири, което само по себе си говори за това в каква форма се намира отборът.

"Гражданите" спечелиха и последните си шест гостувания в английския елит.

Не може да не се отбележи, че Манчестър Сити има четири поредни победи в последните си мачове над този противник. 

Нашата прогноза за този мач е успех с 3:1 за гостите.

Прогноза: Брайтън - Манчестър Сити 1:3