Манчестър Сити постигна страхотен требъл през този сезон, след като грабна и ФА Къп. "Гражданите" разбиха Уотфорд с 6:0 на "Уембли" и завоюваха третото си отличие през кампанията, след като преди това отборът спечели Купата на Лигата и титлата.

Давид Силва откри за отбора на Пеп Гуардиола в 26-ата минута, а в 38-ата Рахийм Стърлинг удвои и на практика "уби" каквато и да било интрига. В 61-ата минута влезлият като Де Бройне също се разписа, а седем минути след това асистира на Жесус. За крайния резултат точен бе Стърлинг в 71-ата и 78-ата минути, който оформи своя хеттрик.

Това е шести триумф на "гражданите" в най-стария турнир в Европа, а освен това отборът прекъсна и серията си от осем години без триумф в него.

Последният трофей на отбора в тази надпревара бе през сезон 2010/2011. 

След днешния си успех Сити е четвъртият отбор в Англия с такова постижение след Арсенал, Ливърпул и Челси. 


Срещата съвсем резонно започна доста по-активно за Сити и отборът на Пеп владееше инициативата през първите минути и показа с действията си на терена, че е по-класният отбор.

В 7-ата минута отборът от Манчестър организира добра атака, която доведе до интересен шанс. Той завърши с прекрасно подаване към Жесус, който се канеше да реализира, но Каткарт в последния момент го спря и така предотврати гол. 

Само три минути след това обаче се наложи Едерсон да се намесва и да спасява с крак опит на Перейра да го преодолее. Той излезе очи в очи с вратаря на "гражданите", но за радост на Гуардиола и неговия щаб попадение във вратата на тима нямаше.

В 22-ата минута играчите на Уотфорд претендираха за дузпа, след като един удар на Дукуре се отби в ръката на Компани, но реферът прецени, че играта не е умишлена и в крайна сметка не отсъди наказателен удар за по-скромния тим.

Четири минути след това все пак Сити реализира чрез Давид Силва. След грешка на Дукуре и напрежение в наказателното поле, както и няколко рикошета топката се озова в испанеца, който бе зад гърба на отбраната и в крайна сметка той я вкара в мрежата.

В 38-ата минута всичко за Уотфорд приключи, след като и Жесус отправи удар, но в последния момент Стърлинг игра с топката и така попадението бе зааписано на неговото име Той бе намерен от Бернардо и след това с прекрасен удар насочи топката в опразнената врата преди английският национал да я довкара.

С оглед на повече от комфортния аванс за символичните домакини техният противник съвсем се отказа да гони каквото и да било в този мач.

В 61-ата минута Де Бройне направи резултата в мача класически. Той бе намерен от Жесус сам срещу вратаря, а след това с лекота го излъга и вкара в опразнената врата.

Седем минути след това "гражданите" стигнаха и до четвърти гол, който бе дело на Жесус. Де Бройне му върна жеста с извеждащо подаване и останал сам срещу вратаря бразилеца не сгреши.

Всичко в този мач приключи в 71-ата минута с гол на Стърлинг. Той бе намерем непокрит от Бернардо на далечната греда и с лекота реализира. В 87-ата минута с втория си гол в мача Стърлинг оформи и крайния резултат. Той засече центриране пред малкото наказателно поле и реализира.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - УОТФОРД 6:0
1:0 Давид Силва 26
2:0 Стърлинг 38
3:0 Де Бройне 61
4:0 Габриел Жесус 68
5:0 Стърлинг 71
6:0 Стърлинг 87

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Компани, Лапорт, Зинченко, Гюндоган (71 - Сане), Силва (79 - Стоунс), Марез (55 - Де Бройне), Бернардо, Стърлинг, Жезус 

Уотфорд: Гомеш, Фемения, Каткарт, Мариапа, Холебас, Капу, Дукуре, Хюз (73 - Клевърли), Перейра, Деулофеу (66 - Грей), Дийни