Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед са обявили пред Лестър, че са готови да платят 65 милиона паунда за бранителя на "лисиците" и националния отбор на Англия Хари Магуайър, твърди "Скай Спортс".

Представители и на двата клуба преговарят със скромния тим, който сравнително наскоро сензационно вдигна титлата, но все още не е ясно какъв ще бъде изборът на шефовете на Лестър, както и на самия футболист за негов бъдещ отбор.

Определено в момента "гражданите" като, че ли имат предимство поради факта, че отборът е шампион на Англия и ще играе в групите на Шампионската лига, докато "червените дяволи", които в исторически план са доста по-напред от своя противник, не направиха най-добрия си сезон и финишираха извън топ 4.

По последни информации самият бранител в момента е щастлив на "Кинг Пауър Стейдиъм" и в никакъв случай не държи на всяка цена да бъде продаван, но въпросните предложения са на път да изкушат ръководството на отбора да вземе трудното решение да се раздели с него.

Бранителят премина в състава на "лисиците" през 2017 година от Хъл Сити и успя бързо да се превърне в един от лидерите на отбора.