Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола посочи Ливърпул на Юрген Клоп за най-силния противник, срещу който се е изправял в треньорската си кариера.

Изказването на каталунеца със сигурност има голяма стойност за мърсисайдци, тъй като Пеп имаше люти дербита с Реал Мадрид на Жозе Моуриньо от 2010 до 2013 година, докато беше начело на Барселона.

Начело на Байерн Мюнхен пък той отпадна от Шампионската лига точно срещу Барса, претърпявайки тежко поражение с 0:3 на стадион "Ноу Камп". 

"Трябва да разберете, че постигнатото от нас в миналото няма да ни гарантира, че ще го повторим в бъдеще. Вече съм го казвал, но нашите противници са най-силните, които съм имал в треньорската си кариера. Става дума за Ливърпул", отсече Гуардиола.

"Това не са просто думи. Казвах го когато те бяха начело в таблицата миналия сезон, когато ние поведохме, когато спечелихме титлата и когато изостанахме в класирането този сезон."

"Ливърпул има абсолютно всичко по отношение на позиционната игра, контра-атаката, статичните положения, смяната на темпото, офанзивно, дефанзивно, ментално... Стадионът им - клубът има много неща."

"Зная колко трудно беше, колко е трудно сега и колко трудно ще бъде занапред. Но предизвикателството е такова", допълни Пеп, чийто тим изостава с пет точки от Ливърпул в момента.