Неуспех в Шампионската лига през този сезон няма да бъде трагедия за Манчестър Сити, заяви мениджърът на английския първенец Пеп Гуардиола, който вярва, че феновете на отбора предпочитат титлата от Висшата лига пред европейската слава.

Под ръководството на Гуардиола "Небесносините" отпаднаха на четвъртфиналите от английските съперници Ливърпул и Тотнъм в последните два сезона.

Манчестър Сити спечели рядък "требъл", като взе всичките трофеи в Англия през миналия сезон, а за испанският спец остава единственото непокорено предизвикателство в Шампионската лига.

"Естествено ще опитаме, но няма да живеем в следващите 10 месеца, мислейки, че ще бъде трагедия, ако не успеем да спечелим Шампионската лига. Искам трофея, но ако не се получи...нямам намерение да се самоубивам. Ако не успеем, ще опитаме отново през следващия сезон. Понякога отнема няколко години, друг път - повече", коментира испанецът.

"Знам, че за феновете титлата от Висшата лига е най-важна. Наясно сме, че те предпочитат много повече да спечелим първенството на Англия. Ливърпул и Манчестър Юнайтед имат много трофеи от Шампионската лига, свикнали са с успехите в този турнир. Ние пък в по-голямата част от времето в предишните десетилетия само сме гледали Ливърпул и Юнайтед в Европа и нямаме тази традиция, която привържениците ни да ценят. Все пак смятам, че в последните години правим крачки в тази посока. Важното е, че сме в турнира и ще сдадем най-доброто от себе си, както в предишните сезони", допълни той.
Сити е домакин на Динамо Загреб във втория кръг в група "С" утре, след като стартира с категоричен успех с 3:0 на терена на Шахтьор Донецк.

Гуардиола има кадрови проблеми в центъра на отбраната заради контузиите на Джон Стоунс и Аймерик Лапорт, а преквалифицираният в бранител Фернандиньо също е под въпрос заради здравословен проблем.
Николас Отаменди е единственият здрав централен бранител в представителния отбор, заради което Гуардиола може да даде шанс за изява на 17-годишния юноша Тейлър Харууд-Белис или на 18-годишния Ерик Гарсия.