Аталанта – Манчестър Сити, мач от група С на Шампионската лига, стадион „Джузепе Меаца“, Милано, 22:00 часа, съдия Алексей Кубалков (Блрс)

Наказан за Ман Сити: Фодън
Контузени за Ман Сити: Д. Силва, Родри, Лапорт, Сане, Зинченко
Контузен за Аталанта: Сапата

Вероятни състави
Аталанта: Голини, Паломино, Кяер, Джимшити, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Кастанье, Гомес, Иличич, Муриел
Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Отаменди, Стоунс, Менди, Гюндоган, Де Бройне, Б. Силва, Марез, Стърлинг, Жезус

Прогноза

Вероятно и с една на ум за предстоящото гостуване в неделя на „Анфийлд“, Манчестър Сити ще излезе в Милано срещу Аталанта, но и със стремеж да си гарантира участие на 1/8финалите в Шампионската лига. 

Това ще се случи при победа, независимо какво ще стане в другия двубой от групата, в който се срещат Динамо Загреб и Шахтьор Донецк. 

Двата тима имат по 4 точки, докато Гражданите са с 9. Италианците обаче ще преследват първа точка, след като загубиха мачовете си до момента и ще бъдат пределно мобилизирани да си върнат за поражението с 1:5 на „Етихад“. 

Възможно е Пеп Гуардиола да направи промени в състава си, след като включи в групата и младоците Томи Дойл и Йън Поведа, макар че със сигурност ще пусне достатъчно солиден тим. 

Аталанта е с колебливи резултати напоследък, като спечели само един от последните си 5 мача във  всички турнири. Все пак в първенството бергамаските бяха в серия от 8 поредни срещи без поражение преди да паднат от Каляри през уикенда. 
 
Сити идва с 5 поредни победи на сметката си, като и в защита тимът се постабилизира напоследък, макар че със сигурност има какво да се желае по отношение на стабилността в дефанзивен план. 
 
Домакините също ще трябва да мислят  за защитата си, тъй като получиха 11 попадения в турнира и то при положение, че съперникът разполага с изключително бързи футболисти. 
 
Няма съмнение, че класата на англичаните е много по-голяма, но много ще зависи дали тимът на Гуардиола ще загърби мисълта за предстоящото дерби с Ливърпул. Ако не го направи, тогава Аталанта ще има своите шансове, макар че едва ли ще успее да стигне до победа. 
 
Резултат: Аталанта – Манчестър Сити 2:2