Аталанта отложи класирането на Манчестър Сити за 1/8финалите в Шампионската лига, след като измъкна 1:1 у дома и взе първа точка в група С. 

Гражданите имаха сериозно предимство до почивката, но вкараха само един гол и след това бяха наказани, като в края трябваше и да треперят, след като вратарят Клаудио Браво бе изгонен и вместо него  на голлинията трябваше да застане Кайл Уокър. 

В крайна сметка английският шампион остава лидер в групата с 10 точки, но все още не си е гарантирал място в следващия етап, независимо че Динамо Загреб и Шахтьор имат по 5 точки. Преследвачите завършиха 3:3 в другия двубой от групата. 


Първото положение в мача бе за домакините, след като в 5-ата минута Кастанье прехвърли топката към Хатебур, който се бе оказал свободен в наказателното поле. Крайният бранител отправи удар по диагонара, но встрани. 

Гостите обаче показаха класата си, като излязоха напред секунди по-късно, благодарение на 3 бързи подавания. Бернардо Силва намери Габриел Жезус на границата на наказателното поле, бразилецът отклони веднага към Рахийм Стърлинг, който без да се колебае стреля в далечния ъгъл. 

Почти веднага след това Жезус получи шанс да удвои, но направи лошо първо докосване и положението отмина. Последваха спокойни минути, в които нямаше опасности пред двете врати. 

Гостите контролираха двубоя и в 24-ата минута Стърлинг за малко да се измъкне от Паломино, който обаче се справи. Пресата на Гражданите също даваше резултат, като Стърлинг се размина с една топка след пас на Марез. 

Италианците трудно задържаха топката, докато класата на англичаните бе видима. В 31-ата минута Марез изведе Де Бройне зад защитата, а белгиецът върна към Стърлинг, който от 7-8 бе на път да отбележи, но в последния момент Паломино направи страхотен блок. 

Последва изстрел  на Марез, който Голини спаси, за да се стигне и до дузпа за Ман Сити, след като Толой фаулира Стърлинг. Положението обаче бе прегледано и от ВАР и се оказа, че контактът е извън наказателното поле, така че наказателен удар нямаше. 

При последвалото изпълнение Марез стреля в стената, но топката сякаш се отби в ръката на Иличич и последва нова намеса на ВАР. Този път обаче дузпа имаше! Зад топката застана Жезус, който обаче изпълни ужасно и стреля встрани. 

Така паузата дойде само при 1:0 за гостите, които трябваше да водят доста по-убедително. И това се оказа важно, защото малко след почивката Аталанта изравни. Гомес проби отляво и след това центрира отлично, като елиминира Фернандиньо и Отаменди. Марио Пашалич атакува на далечната греда и засече отлично, за да направи 1:1. На вратата на Сити вече бе Браво, след като Едерсон вероятно получи контузия и напусна. 

Сити опита да отговори и Марез стреля, но се получи рикошет и топката излезе. Италианците обаче се вдъхновиха и Джимшити прати опасна топка към вратата, която все пак прелетя встрани. Малко след това Фернандиньо пропусна да подаде към свободния Жезус, който бе на чиста позиция. 

В 73-ата минута Толой не успя да засече добри при едно статично положение, защото ако го бе направил, това щеше да бъде със сигурност 2:1 за Аталанта. Гуардиола пък пусна Агуеро вместо Жезус. 

В 80-ата минута обаче, ситуацията за гостите се усложни, защото Клаудио Браво бе изгонен. Той напусна вратата си, за да се справи с Иличич, който се бе измъкнал, но събори съперника и логично напусна. Получи се обаче забавяне по някаква причина, въпреки че и ВАР потвърди изгонването. Оказа се технически проблем с таблото, а Уокър сложи вратарските ръкавици за последните минути. 

И защитникът трябваше веднага да се намесва, след като Гомес стреля от 25 метра. Крайният бранител обаче се справи и улови топката, макар и при втория си опит. Последва добавено време от 7 минути. 

В него Ман Сити не допусна сериозно положения, като все пак имаше точен удар на Гомес, с който обаче Уокър се справи като истински вратар и след като улови топката, падна с нея на земята. Така финалът дойде при 1:1. 

Аталанта – Манчестър Сити 1:1
 
0:1 Стърлинг 7
1:1 Пашалич 49
 
Аталанта: Голини, Толой, Паломино, Джимшити, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Кастанье, Гомес, Иличич, Пашалич
Манчестър Сити: Едерсон (46 Браво), Кансело, Отаменди, Фернандиньо, Менди, Гюндоган, Де Бройне, Б. Силва, Марез (86 Уокър), Стърлинг, Жезус (74 Агуеро)