Манчестър Сити спечели Група "С" на Шампионската лига, макар че до края на мачовете има още един кръг, след като врътна разочароваюо реми 1:1 у дома на своя "Етихад" украинския Шахтьор (Донецк). 

С хикса си отборът на Пеп Гуардиола вече има 11 пункта на върха в класирането и води с 5 точки пред втория в таблицата, който в случая е отборът от Донецк.

Отборът на практика с лекота си гарантира класирането на директните елиминации в най-комерсиалния турнир.

В този мач Кун Агуеро не взе участие, тъй като е контузен, но и без него отборът стигна до успеха.

Първото попадение бе дело на Илкай Гюндоган, който се разписа в 56-ата минута и така даде аванс на Сити, но гостите изравниха чрез Соломон в 69-ата минута и се докопаха до ремито.


Срещата започна с добро темпо, но през първите няколко минути не се стигна до положения пред двете врати.

Първият по-реален шанс се откри пред домакините в 14-ата минута, но ударът от воле на Гюндоган на далечната греда попадна право в ръцете на Пятов, който направи добро спасяване.

Минута след това Шахтьор направи непростим пропуск. Едерсон се опита да спре връхлитащия Тете, но съвсем пропусна топката. След това футболистът на Шахтьорможеше да подаде към бившия нападател на родния ни ЦСКА Мораеш, но вместо това се засуети и Фернандиньо някак си успя да се намеси и да предотврати сигурен гол.

Следващото по-добро положение се откри в 32-ата минута, но ударът с глава на Отаменди бе прекалено удобен за Пятов, който спаси вратата си.

До почивката нямаше попадения и резултатът се запази при нулево реми.

Все пак след нея Сити вдигна оборотите и попадението не закъсня. В 56-ата минута Гюндоган бе намерен от Жесус на точката на дузпата и не се затрудни да насочи топката в мрежата и да даде преднина на своя отбор.

В 69-ата минута Шахтьор стигна изненадващо до попадение чрез Соломон, който засече прекрасно ниско центриране в наказателното поле и не сгреши.

Броени минути след това бранител на гостите изчисти топката от голлинията след удар на Давид Силва и предотврати чисто попадение.

До самия край така и нямаше повече голове.

Манчестър Сити - Шахтьор 1:1
1:0 Гюндоган 56
1:1 Соломон 69

Манчестър Сити: Едерсон, Фернандино, Отаменди, Кансело, Анхелиньо, Де Бройне (70 - Давид Силва), Родри (70 - Фодън), Гюндоган, Силва, Стърлинг, Жесус

Шахтьор: Пятов, Матвиенко, Кривцов, Додо, Исмаили, Патрик, Степанено, Тете, Коваленко (81 - Антонио), Коноплянка (65 - Соломон), Мораеш