Манчестър Сити - Шахтьор (Донецк), среща от Група "С" на Шампионската лига, стадион "Етихад", 22:05 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Няма две мнения по въпроса кой е фаворит в този сблъсък и това определено са домакините от Манчестър. Преди този мач отборът е лидер в групата с актив от 10 точки, а украинският тим е на второто място с 5 пункта и дели равни точки с третия Динамо (Загреб).

Това е и пети сблъсък между тези два тима в най-комерсиалния турнир, като статистиката показва убедително предимство за "гражданите" с 4:1 победи. В предишните два мача между двата отбора, които се играха в Манчестър, украинците отнесоха осем попадения и не вкараха нито едно.

Голмайсторът на Сити Кун Агуеро е аут за този мач заради контузия на бедрото, а освен това аут заради травми са още Лерой Сане, Аймерик Лапорт, както и Александър Зинченко.

Давид Силва и Родри имаха проблеми, но са вдигнати на крака за сблъсъка днес, а ветеранът при вратарите Скот Карсън ще застане на пейката, след като вторият страж на Сити Клаудио Браво е наказан и ще пропусне мача.

Гостите от Донецк ще успеят ще гонят дивото днес и ще се надяват на положителен резултат, като същевременно отборът ще стиска палци на Аталанта срещу хърватския гранд Динамо (Загреб), тъй като двата тима имат по 5 точки и хърватите ще се хвърлят на италианския тим.

Сити загуби само един от последните си 13 мача от групите на Шампионската лига, а днес вероятно ще стигне до поредния си успех в турнира. 

Доста интересно е да се отбележи, че Шахтьор няма загуба в последните си три визити от турнира, но отборът никога не е стигал до четири поредни мача в които избягва поражението като гост.

Нашата прогноза е класически резултат за домакините.

Прогноза: Манчестър Сити - Шахтьор (Донецк) 3:0