Манчестър Юнайтед постигна сензационна победа с 2:1 при визитата си на Манчестър Сити в среща от 16-ия кръг на Висшата лига.

Така отборът на Оле Гунар Солсяер спечели и манчестърското дерби, след като в миналия кръг отборът му се справи с Тотнъм на Жозе Моуриньо.

Рашфорд бе точен от дузпа в 23-ата минута, а Марсиал удвои аванса на гостите шест минути след това. Сити стигна само до почетен гол чрез Отаменди в 85-ата минута.

След този двубой шампионите от Сити са 3-и в класирането с актив от 32 точки и отборът е на цели 14 точки от върха, така че има само илюзорни шансове за защита на титлата си.

Юнайтед е 5-и с 24 точки.


Срещата започна изключително интензивно и през първите минути и двата тима сътвориха опасни атаки пред двете врати.

И макар Сити да бе отборът, който владееше повече инициативата Юнайтед стигна до отличен шанс, след като Джеймс стреля силно, но право в ръцете на Едерсон.

В 20-ата минута Рашфорд навлезе в наказателното поле на противника и след съприкосновение с Бернардо Силва падна на тревата.

Последва намесата на VAR и в крайна сметка бе решено, че дузпа за Юнайтед има. Зад топката застана именно Рашфорд, който успя да открие.

В следващите минути младокът бе в светлините на прожекторите, след като пропиля два отлични шанса да удвои преднината  на тима си.

Първо от чудесна позиция пропусна, а след това нацели и гредата.

В 29-ата минута Марсиал удвои за гостите, след като с прекрасен удар в ъгъла нацели гредата и след това топката влетя във вратата на Едерсон.

Десет минути след това Де Бройне имаше „златен” шанс за гол, но от чудесна позиция с глава прати топката встрани вратата.

В самия край на полувремето Фред сякаш игра с ръка в наказателното си поле, а играчите на Сити имаха претенции за дузпа, но такава не бе свирена.

Второто полувреме също започна с много високо темпо и само десетина минути след подновяването на играта Де Бройне от чудесна позиция прати топката над напречната греда.

В 65-ата минута Родри бе на косъм да се разпише, но Де Хеа се намеси също и в крайна сметка Сити отново не успя да намали.

Две минути след това Лингард пропусна да направи резултата класически, след като негов удар бе избит от Едерсон в корнер.

В 85-ата минута Отаменди засече центриране с глава и успя да върне тима си в играта, след като намали изоставането на „гражданите”.

До самия край нямаше повече попадения.

Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед 1:2
0:1 Рашфорд 23 дузпа
0:2 Марсиал 29
1:2 Отаменди 85

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс (59 – Отамеди), Фернандиньо , Уокър, Анхелиньо, Силва,  Родри (85 – Родри), Де Бройне, Стърлинг, Бернардо (65 – Марез), Жесус

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Шоу (89 - Йънг), Лингард (90 - Тюанзеб), Рашфорд, Джеймс, Марсиал (75 – Перейра)