Манчестър Сити постигна победа с 4:1 след обрат при визитата си на хърватския гранд Динамо (Загреб) на стадион "Максимир" в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига.

По този начин "гражданите" финишираха в Група С с актив от 14 точки и са първи след шест изиграни мача. За домакините тази загуба имаше двоен удар, тъй като в другия мач Аталанта победи Шахтьор и така хърватите остават четвърти в групата.

Испанският суперталант Олмо даде аванс на хърватите още в 10-ата минута, но след хеттрик на Габриел Жесус, след голове в 34-ата, 50-ата и 54-ата минути гостите стигнаха до обрата.

За крайния успех бе точен Фодън в 84-ата минута.


Срещата започна с добро темпо, но още в 10-ата минута при първата опасна ситуация домакините попариха шампиона на Англия, след като Каджиор центрира в наказателното поле и младият испанец Олмо с прекрасно воле не даде шансове на противниковия страж.

В 19-ата минута Сити можеше да изравни. След удар на Гюндоган от границата на наказателното поле се наложи Ливакович да се намесва и да прави добро спасяване.

Броени минути след това Олмо стреля от добра позиция над напречната греда и пропусна да удвои аванса на домакините, а Сити все пак успя да изравни в 34-ата минута чрез Жесус.

Той засече с глава центриране на Марез и възстанови статуквото, а до почивката нямаше повече попадения.

Второто полувреме започна перфектно за Сити и в 50-ата минута с втория си гол в мача Жесус направи обрата пълен. Той проби в наказателното поле и елиминира с финт противников бранител, а след това прати технично топката в далечния ъгъл.

Шокът за домакините дойде четири минути след това, след като бразилецът оформи своя хеттрик. Менди го намери с хубаво центриране в малкото наказателно поле и той с крак отклони топката във вратата.

В 77-ата минута Олмо имаше прекрасен шанс да се разпише за втори път, за домакините, но ударът му бе спасен. 

Всичко за Динамо приключи в 84-ата минута, когато Фодън също се разписа след прекрасен пас на Бернардо и удар по земя от границата на малкото наказателно поле, а до края нямаше повече голове. 

Динамо Загреб - Манчестър Сити 1:4
1:0 Олмо 10
1:1 Жесус 34
1:2 Жесус 50
1:3 Жесус 54
1:4 Фодън 84

Динамо Загреб: Ливакович, Дилавер, Адеми, Мубандже, Стоянович, Олмо, Моро, Гояк, Орсич (81 - Хайрович), Каджиор (59 - Джира), Петкович

Манчестър Сити: Браво, Гарсия, Отаменди (82 - Харууд-Бейлис), Кансело, Менди, Родри, Гюндоган, Фодън, Бернардо, Марез, Жесус