Оксфорд Юнайтед съвсем очаквано загуби от Манчестър Сити снощи с 1:3 за Купата на Лигата, но пък постигна нещо, което нито един друг тим не бе правил в ерата на Пеп Гуардиола. 

Играчите на третодивизионния тим стреляха цели 18 пъти към вратата на Клаудио Браво, които са и най-многото, които Гражданите са срещали, откакто каталунецът е начело на отбора. 

Предишното най-добро постижение бе на Ливърпул, който в двубоя за трофея „Къмюнити Шийлд” през лятото, отправи 17 изстрела към вратата на Небесносините, които спечелиха мача с дузпи. 

„Мисля, че някои от тях може би не бяха точно удари. При три или четири идеята по-скоро бе да се центрира, но наистина тази статистика е приятна. От друга страна обаче, тя не означава нищо, тъй като загубихме, но все пак е нещо върху което можем да градим” заяви мениджърът на Оксфорд Карл Робинсън. 

Във Висшата лига отново Ливърпул е с най-много удари срещу Ман Сити – 16, докато в Шампионската това е Селтик – също с 16. Уест Бромич и Монако имат по 15 изстрела в мачове за Купата на Лигата и Шампионската лига срещу тима на Пеп.