Полузащитникът на Тотнъм Деле Али обяви, че не се сърди на Рахийм Стърлинг за неговото грубо влизане по време на мача на Шпорите срещу Манчестър Сити вчера. 

Играчът на Гражданите закъсня при едно единоборство и посягайки за топката намери с бутоните крака на съперника малко над глезена. 

Действието бе много опасно, но Стърлинг се размина само с жълт картон, въпреки че почти всички специалисти след това се обединиха около мнението, че е трябвало да бъде изгонен. 

„В крайна сметка съдията и ВАР взеха решение да не му покажат червен картон и няма какво повече да направя. След мача поговорихме малко за случилото се, но той не бе в добро настроение, тъй като загубиха. Ние обаче сме добри приятели и знам, че не е искал да ме нарани, така че не се сърдят на Рахийм” заяви Али. 

„Понякога във футбола се случват такива неща. Той не е футболист, който атакувал противник грубо по такъв начин” добави играчът на Тотнъм, който остана на терена до средата на второто полувреме. Деле Али вероятно ще пропусне преиграването от ФА Къп срещу Саутхемптън в сряда, но трябва да е на линия за гостуването на Астън Вила на 16-и февруари.