Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че не е сигурен за бъдещето си на "Етихад".

Според него, вероятността клубът да го уволни при отпадане от Реал Мадрид на 1/8-финалите в Шампионска лига, не е никак малка.

"Искам да спечеля турнира. Мечтая за това и очаквам сблъсъците с Реал с нетърпение. Ако не победим, спортният директор може да ми каже: "Лоша работа. Искаме да триумфираме в Шампионска лига. Ще ви уволним". Има две седмици до първия мач и съм щастлив, че започваме да се готвим за турнира", заяви Пеп.

Първият двубой между двата отбора ще се играе на 26 февруари на стадион "Сантяго Бернабеу". Реваншът в Англия е насрочен за 17 март.

Сити изостава с 22 точки от лидера във Висшата лига Ливърпул и трета поредна титла изглежда невъзможна. Името на Гуардиола е свързвано с италианския хегемон Ювентус, където бъдещето на Муарицио Сари е несигурно.

Пеп "гражданите" от 2016 г. и освен двата шампионски медала на Острова, той изведе отбора още до триумфи за ФА Къп, Купата на Лигата и Къмюнити шийлд.

В Шампионска лига обаче Сити е стигал най-много до 1/4-финалите под негово ръководството. През 2016 г. тимът отпадна от Монако на 1/8-финалите, а в следващите два сезона беше елиминиран от Ливърпул и Тотнъм крачка преди класиране сред най-добрите четири отбора в надпреварата.