Проблемите на Манчестър Сити могат да са много, много по-сериозни от изхвърлянето на тима от Шампионската лига за два сезона.

Вчера се писа, че отборът може да бъде изхвърлен с няколко дивизии надолу в класирането, но сега излезе информация, че е вероятно титлата от миналия сезон на "гражданите" да бъде отнета и така Ливърпул да стане шампион със задна дата.

Сити спечели златото през кампания 2013/2014 с 2 точки аванс пред Ливърпул, което означава, че мърсисайдци може да бъдат обявени за служебни шампиони за сезона при решение на лигата за налагане на евентуална санкция.

Според британското издание "Дейли Меил" това е една от санкциите, които отборът може да получи за нарушаване на финансовия феърплей.

Ако наказанието на УЕФА бъде потвърдено от Спортния арбитражен съд, където „гражданите“ се гласят да обжалват, тогава ще дойде ред на допълнително разследване на Висшата лига.

Правилата дават възможност за отнемане на точки със задна дата за всеки един от сезоните във въпросния период. Така Манчестър Сити може да бъде лишен от поне една от шампионските си титли.