Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола няма да напусне отбора това лято заради изхвърлянето на отбора от евротурнирите за два сезона, твърди електронното издание Goal.com.

Босовете на Сити са убедени, че обжалването на драконовското наказание ще даде резултат. Треньорският екип и играчите са били успокоени, че през идната кампания отново ще бъдат част от най-престижния европейски клубен турнир.

"Гражданите" ще обжалват санкцията на УЕФА в международния арбитражен съд, но въпреки това клубът е в неизгодна позиция, защото евентуалната отмяна на наказанието ще отнеме време.

Не е ясно дали някои от асовете на Сити няма да поискат незабавен летен трансфер заради несигурността в клуба. Дори се твърди, че шампионите могат да бъдат изхвърлени от английския елит заради грубо погазване на правилата на финансовия феърплей.

Към момента Гуардиола не дава знак, че иска да си тръгва. Той има договор за още един сезон и поне засега е готов да го изпълни, макар да е упорито свързван с хегемона на Ботуша - Ювентус.