Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър разкритикува решението на УЕФА да позволи на Манчестър Сити да доиграе сезона в Шампионска лига.

"Гражданите" бяха извадени от турнира и глобени с 30 милиона евро заради нарушаване на финансовия феърплей. Наказанието за ШЛ обаче влиза в сила от следващата кампания и сега отборът ще има шанс да триумфира в Европа за първи път в историята си.

"Не мога да повярвам, че Сити още участва", заяви възмутеният Карагър, който се изявява като телевизионен анализатор. "И това не е, защото съм бивш играч на Ливърпул. Какво ще се случи, ако спечелят Шампионска лига този сезон? Това ще превърне решението на УЕФА в посмешище".

"Първият въпрос към Пеп Гуардиола ще бъде: "Това фалшив триумф ли беше?". Ако спечелят, успехът им ще бъде съсипан, но ще остане най-голямото постижение в историята им. Според мен, УЕФА трябваше да изгони Сити от Шампионска лига веднага или да отложи наказанието за края на сезона", добави Карагър.

Съперник на Сити на 1/8-финалите е Реал Мадрид. Първият мач ще се играе на "Сантяго Бернабеу" на 26 февруари, реваншът на Острова е насрочен за 17 март.