Изпълнителният директор на Манчестър Сити – Феран Сориано, даде интервю специално за Bloomberg. В него един от шефовете на "Етихад" коментира тежкото наказание на клуба.

Точно преди седмица УЕФА съобщи, че изважда "гражданите" за два сезона от евротурнирите и ги глобява с 30 милиона евро. Причината е неспазване на правилата за финансов феърплей.

"Клубът трябваше да каже нещо по въпроса. За нас, акционерите, феновете и цялото семейство Манчестър Сити по света. Въпреки това, трябва да внимаваме и да подходим с уважение, както и правим. Искаше ми са да мога да кажа повече 5 минути, след като новините бяха обявени. Но трябваше да разговарям с адвокати, за да знам какво мога да споделя и какво не. Но се надявам, че мога да кажа достатъчно, за да разберете къде се намираме и къде отиваме".

"Най-важното нещо, което ще кажа сега е, че обвиненията не са верни. Собственикът не е влагал пари в клуба, които не са били правилно декларирани. Ние сме устойчив футболен клуб, който е печеливш и нямаме заеми. Сметките ни са били проверявани многократно от одитори, регулатори и инвеститори. И това е напълно ясно", заяви Сориано.

Относно другото обвинение, че "гражданите" не са съдействали при разследването, Сориано заяви: "Съдействахме по време на процеса. Предоставихме дълъг списък от документи, които подкрепят твърденията ни и според нас представляват неопровержимо доказателство, че обвиненията са неверни. И беше трудно, защото правехме това в среда, в която информацията изтичаше до медиите. Чувствахме, че при всяка стъпка или среща, хората смятат, че сме виновни преди да сме обсъждали каквото и да е. Но в крайна сметка това беше вътрешен процес, който беше започнат, разследван и отсъден от органа на УЕФА", добави Сориано.

Вижте цялото интервю на Феран Сориано в сайта на Bloomberg TV Bulgaria