Реал Мадрид – Манчестър Сити, полуфинален реванш от Шампионска лига, 0:0 в първия мач, стадион: "Сантяго Бернабеу", начало: 21:45 часа наше време, на живо в Gol.bg

Групата на Реал за мача:

Вратари: Навас, Касия, Янес

Защитници: Варан, Рамос, Пепе, Начо, Марсело, Карвахал, Арбелоа, Данило

Халфове: Кроос, Хамес, Бейл, Ковачич, Мадрич, Иско

Нападатели: Роналдо, Васкес, Хесе, Майорал

Групата на Сити за мача:

Вратари: Харт, Кабайеро

Защитници: Саня, Отаменди, Мангала, Демикелис, Коларов, Клиши, Компани

Халфове: Фернандо, Фернандиньо, Делф, Де Бройне, Навас, Туре

Нападатели: Стърлинг, Агуеро, Бони, Ихеаначо

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер ще разберем втория финалист в тазгодишното издание на Шампионска лига. Един срещу друг на стадион "Сантяго Бернабеу" се изправят Реал Мадрид и Манчестър Сити, като първата среща в Англия завърши 0:0 и интригата в испанската столица ще е голяма.

Добрата новина за Зинедин Зидан е, че голямата му звезда Кристиано Роналдо е здрав и ще започне титуляр срещу "гражданите". Двама от твърдите титуляри на "кралете" обаче не успява да се възстановят от травмите си – Карим Бензема и Каземиро останаха извън групата. По-всяка вероятност френският спец отново ще пусне титуляр Лукас Васкес, докато Хамес Родригес ще остане на резервната скамейка.

Мануел Пелегрини също има кадрови проблеми. Големият отсъстващ за Сити е Давид Силва, който получи контузия по време на първия мач между двата отбора и изобщо не пътува за родината си. Аут е и Сабалета, но опитният Яя Туре се качи в самолета, но непосредствено преди мача ще мине фитнес тест, след което ще стане ясно дали може да играе на "Бернабеу".

През този сезон Реал мачка всичко по пътя си в Мадрид и има 5 победи от 5 мача при внушителната голова разлика 18:0. Статистиката също е на страната на "белия балет", който след 23 равенства в първия мач, е продължавал напред 22 пъти. Сити пък определено не се чувства комфортно в Испания и има 5 загуби, 2 победи и 1 равенство.

Двата отбора вече са играли помежду си на "Бернабеу". През 2012 година те се паднаха в една група в Шампионска лига и "гражданите" се представиха достойно, след като два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка отстъпиха с 2:3.

Нашата прогноза е, че по-големият опит на Реал ще се окаже решаващ фактор довечера и домакините отново ще нанижат три гола на Сити, докато гостите едва ли ще успеят да преодолеят Кейлор Навас. По този начин ще има и повторение на финала в турнира от 2014 година, когато "белите" победиха с 4:1 Атлетико Мадрид след продължения.

Прогноза: Реал Мадрид – Манчестър Сити 3:0