Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Бройне заяви, че настоящият сезон във Висшата лига не трябва да бъде удължаван твърде много, ако това ще се отрази на нормалното провеждане на следващата кампания.

Към момента ръководството на Висшата лига и клубовете са решени да завършат настоящия сезон след края на кризата с коронавируса, независимо кога ще е възможно да се случи това. Според Де Бройне обаче проблемът е доста по-сложен.

“Нямам представа кога ще играем отново. В Англия искат да изчакат до последно, преди да вземат решение. За нас футболистите не е толкова просто. Ако не правиш нищо шест седмици, след това имаш нужда от три-четири седмици предсезонна подготовка." 

"Ако рестартираме мачовете веднага, всички ще са в лазарета след два мача. Но има замесени твърде много пари и мисля, че ако се чака твърде дълго, за да се вземе решение, това може да създаде проблеми за следващия сезон”, коментира белгийският национал.

“Така или иначе нямаме голяма лятна почивка и няма как да наблъскаме всичко едно след друго. Ще бъде жалко да прекратим сезона преждевременно след толкова хубав сезон, но ако с това ще избегнем проблеми за следващия, трябва да бъде направено”, допълни офанзивният халф на “гражданите”.

По-рано днес първенството в родината на Де Бройне бе окончателно прекратено и временният водач в класирането Брюж бе обявен за шампион. В същото време белгиецът сподели, че не го притеснява отлагането на Европейското първенство с една година.

“Една година разлика не е толкова драматично. Ако бяха отменили Европейското, щеше да бъде проблем. Времето в карантина показва на много от нас какъв ще е животът след края на кариерите ни, така че сега ще бъдем още по-мотивирани да дадем всичко от себе си за още една година. Аз не се притеснявам за формата си, щом започнем отново да играем футбол, нивото ще се върне”, каза още той. /БГНЕС