Манчестър Сити има всичко необходимо, за да спечели Шампионска лига. Това заяви една от звездите на "гражданите" Рияд Марез.

Английският първенец победи с 2:1 Реал в Мадрид в първи 1/8-финален мач от турнира, но реваншът беше отложен заради пандемията от коронавирус. Очаква се турнирът на богатите да се доиграе през август, когато всички вътрешни първенства трябва да са завършили.

"Имаме страхотен отбор,  мениджърът, всичко, така че е време да спечелим Шампионска лига. Не знам дали сме най-силният тим, но сме достатъчно добри, за да триумфираме. Задачата е трудна, всеки иска купата и ни очакват тежки битки", заяви Марез.

Освен реванша между Сити и Реал, има да се изиграят още три мача преди да станат ясни всички 1/4-финалисти. Това са Байерн Мюнхен – Челси (3:0 в първата среща), Барселона – Наполи (1:1) и Ювентус – Олимпик Лион (0:1).

Сред осемте най-добри отбора вече се класираха Атлетико Мадрид, който детронира Ливърпул, ПСЖ след елиминация на Борусия Дортмунд, Аталанта, който се справи с Валенсия и РД Лайпциг, отстранявайки миналогодишния финалист Тотнъм.