Саутхемптън - Манчестър Сити, двубой от 38-ия последен кръг в английската Висша лига, стадион "Сейнт Мерис", начало: 17:00 часа българско време.

Вероятен състав на Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Лапорт, Делф, Фернандиньо, Д. Силва, Де Бройне, Сане, Стърлинг, Жесус

Прогноза на Gol.bg:

Само преди няколко дни Саутхемптън успя да се наложи с минималното 0:1 над Суонзи, с което ги запрати към долния ешалон, спасявайки собствената си кожа. Това бе и четвърти пореден техен двубой без допуснато поражение, така че сега спокойно ще изиграят и последната си среща за сезона. 

Тимът определено не е силен домакин, като в последните си десет срещи на собствен терен те имат само един успех срещу Борнемут и макар че измъкнаха равенства срещу Тотнъм и Арсенал, трудно биха затруднили Сити.

"Гражданите" пък също играха по-рано тази седмица, като спечелиха с 3:1 над Брайтън в отложена среща. Така манчестърци подобриха рекорда на Челси по точков актив за шампиона в първенството. 

Сити има шанс дори да завърши със 100 точки, ако спечели в последния си мач. По всяка вероятност точно това ще бъде и целта на отбора.

"Гражданите" постигнаха 4 победи, 1 реми и 1 загуба в последните си 6 мача. Далеч от дома пък са с 5 победи и 1 поражение в най-близките си 6 визити.

Откъм състави, Мая Йошида е на линия след наказание за Саутхемптън. Стивън Дейвис и Софиан Буфал ще липсват, а Марио Лемина и Ян Беднарек са под въпрос.

В лагера на Гуардиола само Серхио Агуеро е с контузия и той ще заложи на всичко най-добро за да постигне исторически резултат.

Прогноза: Саутхемптън - Манчестър Сити 1:3