Бившата звезда на Англия Алън Шиърър тактично намекна на Уейн Руни, че май е време да се откаже от националния отбор, тъй като в противен случай рискува да стане за резил.

Нападателят е разсипван от критиките в медийното пространство заради бездушната си игра срещу абсолютния слабак Малта при успеха с 2:0 от страна на "Трите лъва". 

"Честно казано през годините в които Руни бе хулен и призоваваха за изваждането му от състава на Англия заради слабо мачове, аз бях един от най-големите му защитници и фенове", признава Шиърър пред "Сън".

"Сценарият срещу Малта обаче бе съвсем различен. Този мач трябваше да бъде спечелен от нас с 5 или 6 гола и то без проблем, но вместо това едвам бихме противника, а Руни бе освиркван от собствените си фенове, при това докато носеше капитанската лента на "Уембли". 

"Не ми се искаше да виждам това, та все пак той вече е сред големите легенди на Англия и топ голмайстор на отбора".

"Просто не мога да се сетя за нещо по лошо от това да те освиркват собствените ти фенове".

"Уейн може би в момента може да е полезен и за Юнайтед и за Англия едновременно по някакъв начин, но в този момент определено не му върви. Може би има нужда от някой до него, който да му каже, че нещата вече не се получават".

"Определено рекордът на Шилтън изглежда изкусително близо за него, но може да бъде достигнат бавно и мъчително, ако нещата продължават по този начин за Уейн".

"Саутгейт е мъжко момче, както е доказвал през годините. Той със сигурност няма да иска да бъде човекът, който ще отсвири Руни и ще сложи край на кариерата му в националния тим, но може би ще се наложи да го направи. Просто в момента ситуацията е трудна и за селекционера и за самия играч".