Трансферът на Алексис Санчес в Манчестър Юнайтед зависи от това дали Хенрик Мхитарян ще се съгласи да премине в другата посока и ще се разбере с Арсенал, обяви агентът на арменеца. 

Халфът очевидно не попада в плановете на Жозе Моуриньо, който често го критикува и не разчита на него в доста мачове, така че такъв ход ще бъде полезен и на двата клуба. 

„Манчестър Юнайтед няма да може да привлече Санчес, освен ако Мхи не се съгласи да премине в Арсенал. Хенрик ще направи това, което е най-добре за него. В крайна сметка има договор за още 2 години и половина, така че всичко зависи от него. Всъщност, Санчес е част от сделката за Мхи, а не обратното“ заяви Мино Райола пред „Таймс“. 

Според последните информации, ако Мхитарян се съгласи да отиде в Арсенал, тогава Санчес ще поеме в обратната посока, като Юнайтед няма да доплаща пари, а сделката ще включва само размяна на двамата играчи. 

„Проблемите на Мхи в Юнайтед са свързани с това дали играе или не. Той няма проблеми с мениджъра. Няма нищо лично. В момента всичко зависи от Арсенал дали ще му предложи достатъчно добър контракт. За момента обаче сделката е доста далеч от това да бъде завършена“ добави Райола.