Севиля тресна с 2:1 Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" и записа историческа победа, с която се класира на 1/4 финал в Шампионската лига.

Първата среща в Испания завърши 0:0 и този успех прати андалусийци напред в турнира. Головете за гостите мушна Бен Йедер (74 и 78). Почетното попадение за домакините вкара Лукаку (84).

Севиля заслужава само суперлативи за представянето си. Гостите демонстрираха изключителна тактическа дисциплина, възползваха се максимално от шансовете си и в крайна сметка заслужено са на 1/4 финал в турнира, което е и най-върхово постижение за отбора.

До този момент испанците от шест мача нямаха победа в Англия, но сега минаха през Юнайтед. Англичаните бяха меко казано трагични и смешни. Момчетата на Жозе Моуриньо с нищо не показаха, че заслужават да продължат и закономерно бяха изритани от турнира. 


Срещата на "Олд Трафорд" започна обещаващо, като още в началото Юнайтед взе инициативата и натисна. Във втората минута Лукаку се пребори за една топка по лявото крило, размени си пасове с Алексис, след което стреля от дъгата на пеналта, но високо над вратата.

Малко по-късно последва и положение за Севиля. Испанците изпълниха ъглов удар, при което След корнер Кореа хитро стреля с глава, но в аут.

След тези две положения на терена настъпи уникална скука, като двата отбора едва не спукаха топката с безидейни и безкрайни подавания и разигравания в средата на терена. Зрителите едва не заспаха от тази продукция, характерна за нискоразрядно първенство, но не и за среща от Шампионската лига.

В 27-ата минута Луис Муриел стреля от малък ъгъл, но до лявата греда. Последва и нескопосано отиграване на Лукаку, който бе изведен от Рашфорд на чиста позиция, но не успя да си спре топката и профука уникален шанс.

До края на полувремето двата отбора си размениха по едно положение. Де Хеа спаси удар на Муриел, а Рико на Фелайни.

Второто полувреме също започна обещаващо, но след това отново настъпи скука. В 48-ата минута последователно Кореа и Васкес изпуснаха уникален шанс да вкарат, като Байи с решителен шпагат спаси Юнайтед от сигурен гол.

Отговорът на англичаните бе удар на Джеси Лингард по диагонала, но Роко спаси. Последваха нови разигравания в центъра, без каквито и да било опасности пред една от двете врати.

След час игра на терена се появи Пол Погба, който успя да раздвижи нещата, но за кратко. Така се стигна до 74-ата минута, когато Сарабия изведе Бен Йедер зад защитата на Ман Юнайтед, последваха финт и техничен удар, който прати топката в мрежата на Де Хеа за 0:1.

Това обаче не бе всичко и само четири минути по-късно Бен Йедер бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава направи 0:2. Юнайтед бе в тотален нокдаун.

Англичаните се окопитиха и стигнахо до чисто положение в 82-ата минута, когато Лукаку изпорти от три метра. Две минути по-късно Лукаку се реваншира и намали - 1:2. До края Севиля контролираше играта и дори пропусна да разгроми англичаните.

Манчестър Юнайтед - Севиля 1:2

Голмайстори:

0:1 Бен Йедер (74)
0:2 Бен Йедер (78)
1:2 Лукаку (84)

Ман Юнайтед: Де Хеа, А. Йънг, Смолинг, Байи, Валенсия, Фелаини, Матич, Лингард, Рашфорд, Санчес, Лукаку

Севиля: Рико, Ескудеро, Кяер, Ленгле, Меркадо, Банега, Н’Зонзи, Кореа, Васкес, Сарабия, Муриел