Жозе Моуриньо се изказа доста неочаквано след провала на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига и отпадането от турнира след 1:2 от Севиля. 

Червените дяволи бяха сериозен фаворит след равенството 0:0 в първия мач на испанска земя, но играха слабо и логично изхвърчаха от надпреварата, при това отправяйки само 4 точни удара в двата мача. 

„Бил съм на този стол два пъти преди, след като съм изхвърлил Манчестър Юнайтед от турнира. Първо го направих с Порто, а след това с Реал Мадрид, така че това не е нищо ново за този клуб” коментира португалецът, отказвайки да прави драма от случилото се. 

„Не искам да приемаме трагично станалото, тъй като просто нямаме време за това. Имаме мач в събота, за който трябва да мислим. Това е футбол и все пак не е дошъл краят на света” добави той. 

„Започнахме добре, бяхме позитивни, но след това Севиля е силен отбор, който умее да владее топката. Те имат солидни играчи в средата на терена и овладяха инициативата. Въпреки това нямаха положения през първото полувреме. Ние пропуснахме някои ситуации, а в такива срещи първият гол винаги е от голямо значение. Те вкараха и мачът стана различен” каза още Жозе. 

„Имали сме малко точни удари? Това е статистиката. В крайна сметка загубите са част от естествения процес. Не съжалявам. Дадох най-доброто от себе си, играчите също, опитахме се, но загубихме и това се случва във футбола”.