Манчестър Юнайтед успя да победи Тотнъм след обрат с 2:1 и така да се класира за финала на ФА Къп.

„Червените дяволи” изоставаха в резултата, след като в 11-ата минута Али даде аванс на Спърс.

Санчес обаче изравни в 24-ата минута, а Ерера направи обрата в мача пълен след попадение в 62-ата минута.

Двубоят между двата тима се игра на „Уембли”, а гостите определено показаха по-добра игра на моменти.

В своята дългогодишна история Юнайтед има спечелени 12 трофея от ФА Къп.

Последното отличие на тима в турнирa бе от сезон 2015/2016. Отборът от Манчестър ще спори за трофея с Челси или Саутхямптън.


Срещата започна с доста добро темпо и първите минути бяха изключително интензивни. В 10-ата минута Лукаку бе намерен прекрасно от Матич в наказателното поле, но ударът му с глава премина над вратата.

Секунди след това Али даде аванс на „шпорите”, след като Ериксен го намери с прекрасно подаване на далечната греда и той нямаше друг избор, освен да добута кълбото в мрежата.

В следващите минути лондончани понатиснаха здраво съперника си и създадоха няколко много добри атаки от които обаче не произлезе нищо фрапантно.

В 24-ата минута обаче Юнайтед успя да изравни чрез Санчес, който с глава насочи топката към обратния на вратаря ъгъл от наказателното поле след центриране на Погба.

Броени минути след това Лингард бе на косъм да направи обрата в мача пълен, но ударът му с глава бе неточен.

До почивката нямаше повече попадения и двата тима излязоха в реми при реми с по един гол, но Спърс можеше да съжалява, тъй като удар на Дайър се отби в гредата.

Второто полувреме също започна с добро темпо и в 62-ата минута Юнайтед направи обрата пълен.

Санчес центрира ниско по земя в наказателното поле, а Лукаку леко чукна топката за Ерера, който с хубав удар от няколко метра препарира противниковия вратар.

Броени минути след това Лукаку излезе на доста добра стрелкова позиция, но ударът му не успя да намери очертанията на вратата.

В 72-ата минута Лукаку имаше отново добър шанс, но този път ударът му бе точен и бе спасен с вещина от Ворм. 

Добрата игра на "червените дяволи" продължи и в 75-ата минута Погба отправи удар, но Ворм се намеси акробатично и изчисти в корнер. След последвалия корнер Смолинг бе на косъм да вкара, но така и не успя да се разпише. 

Maлко преди самия край Уаняма засече хубаво центриране в наказателното поле, но ударът му бе нескопосан, а до самия край нямаше повече голове.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – ТОТНЪМ 2:1
0:1 Али 11
1:1 Санчес 24
2:1 Ерера 62

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия (80 - Дармиан), Смолинг, Джоунс, Йънг, Матич, Ерера, Погба, Лингард, Санчес (95 - Фелаини), Лукаку

Тотнъм: Ворм, Вертонген, Трипиър, Дейвис (68 – Моура), Санчес, Дембеле (78 - Уаняма), Ериксен, Али, Дайър, Сон (86 - Ламела), Кейн