Алексис Санчес заяви, че Манчестър Юнайтед има по-богата история от Арсенал дни преди мача между двата отбора през уикенда.

Чилиецът премина от Северен Лондон в Юнайтед по време на трансферния прозорец през януари, след като отказа да преподпише с "топчиите".

След първоначалните трудности Санчес вече се чувства все по-добре в своя отбор, като впечатли със своето представяне в полуфиналния мач между Манчестър Юнайтед и Арсенал, който "червените дяволи" спечелиха с 2:1.

Крилото сподели, че все още изпитва затрудения с адаптирането към някои от различията между двата отбора.

"Много е различно тук. Считам Юнайтед за клуб с богата история и искаме да печелим трофеи", заяви Санчес пред клубната телевизия на отбора.

"Трябва да вървим нагоре. Манчестър Юнайтед е голям отбор и с нетърпение очаквам следващия сезон, за да покажа най-доброто и да спечелим всичко възможно", сподели още той, цитиран от "24 часа".

29-годишният чилиец е готов за завръщането на "червените дяволи" на "Уембли" за финала на ФА Къп през май.

"Вкарвам всеки път, когато играя на "Уембли". Печелил съм няколко трофея там. С Чили също съм отбелязал два гола. "Уембли" ми носи късмет."

"Щастливи сме, че достигнахме финал. Мисля, че мачът в събота беше най-добрият за нас, откакто се присъединих към клуба", завърши Санчес.