Ръководството на Манчестър Юнайтед ще отпусне 250 милиона паунда на мениджъра Жозе Моуриньо за лятна селекция, твърди Mirror.

Специалния вече е заявил на шефовете кои футболисти иска да види на "Олд Трафорд" през следващия сезон. Голямата цел пред него е Гарет Бейл, който има все по-големи проблеми в Реал Мадрид заради честите си контузии.

Именно заради това се предполага, че "кралският клуб" е готов да се раздели с уелската звезда за сума от порядъка на 100 млн. паунда. Моуриньо иска да усили и защитата на Юнайтед, като за целта се е насочил към Алекс Сандро от италианския хегемон Ювентус и Тоби Алдервейрелд, който има договор с Тотнъм до 2019 г.

В него има опция за удължаването му за още 12 месеца, но ако това стане факт, се активира и откупна клауза от 25 млн. паунда – цена, която няма да е никакъв проблем за 20-кратния шампион на Англия.

Останалите имена в списъка на Моуриньо са звездата на Шахтьор Донецк Фред и Жан Мишел Сери от Ница. Първият е близо и до Манчестър Сити, докато към втория има интерес от страна на Челси и Барселона.