Трансферът на бразилеца Фред в Манчестър Юнайтед вече официално е факт, след като халфът взе работна виза. 

Още в началото на месеца Червените дяволи обявиха, че са се разбрали с Шахтьор за привличането на играча за около 52 милиона паунда, но след това трябваше да се изчака футболистът да получи разрешение за работа на Острова. 

"Фред ще направи халфовата ни линия още по-силна. Неговата креативност и визия за подавания ще добавят различно измерение към играта ни. Много съм радостен, че той идва в нашия клуб и вярвам, че останалите играчи разбират колко важен ще бъде за състава" заяви мениджърът Жозе Моуриньо. 

Договорът на Фред е за 5 години с опция да бъде удължен за още един сезон. "Това е най-големият клуб в света и съм радостен, че ще бъда част от него. Да работя с Жозе Моуриньо, който е постигнал толкова много, е възможност, която не е за изпускане. Искам да благодаря на Шахтьор за всичко, което направи за мен и нямам търпение да започна този нов етап в кариерата си" заяви футболистът. 

В момента полузащитникът е част от националния тим на световното първенство, като пропусна равенството с Швейцария заради лека контузия.