След информациите, че Жозе Моуриньо отново ще даде шанс на Люк Шоу да спечели място в Манчестър Юнайтед, сега и самият играч изрази подобна амбиция. 

Купен за солидна сума преди 4 години, бранителят трябваше да се бори с контузии, а освен това влезе и в конфликт с мениджъра, като в крайна сметка за 4 сезона има едва 66 участия за Червените дяволи. 

Въпреки това той замина с отбора за турнето в Съединените щати и има желание най-после да покаже, че заслужава да играе редовно с екипа на отбора. 

„Сега възможности има за всички, не само за мен. Поне аз гледам така на нещата. В следващите 5 мача трябва да трупаме ритъм. Аз обаче искам да докажа на мениджъра, че мога да бъда част от отбора и дори и когато всички се върнат, все още искам да бъда в състава и титулярите да започват с мен. Сега е моментът това да се случи“ заяви Шоу. 

Очаква се Моуриньо да го използва сериозно в  предстоящите мачове, като те със сигурност ще бъдат последният шанс на бранителя да остане в Юнайтед, тъй като в противен случай вероятно ще бъде продаден или най-малкото преотстъпен.