Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо очаква тежък сезон във Висшата лига, ако не бъдат взети още и то качествени нови играчи. За момента Червените дяволи са доста скромни на трансферния пазар, който приключва в сряда.

Те са привлекли бразилския полузащитник Фред, 19-годишния португалски защитник Диого Далот и вратаря Лий Грант, чиято роля обаче е да бъде на резервната скамейка.

"Определено закъсняваме и то сериозно със селекцията. Ако не направим нашият отбор по-добър, ще бъде труден сезон за нас", заяви Моуриньо пред клубната телевизия след поражението с 0:1 от Байерн.

"Останалите отбори, с които се съревноваваме, са наистина силни и изграждат фантастични отбори. Или инвестират в точните хора като Ливърпул, или пък купуват всичко където и каквото им попадне.

Нашият изпълнителен директор знае какво искам аз и ние все още имаме няколко дни, за да се подсилим. Ще видим какво ще стане до края на пазара, заяви още португалският мениджър.

Трансферният период за играчи с професионални договори в Англия през тази година приключва на 9-и август, няколко дни преди началото на първенството. На 10-и пък Юнайтед играят първата си среща от новата кампания с Лестър. Иначе трансфери на юноши и аматьори могат да се правят до 31-и август.