Манчестър Юнайтед ще предприеме исторически ход. За първи път в над 140-годишната си история „червените дяволи“ ще назначат спортен директор. Човекът на тази длъжност ще служи като буфер между клубната управа и мениджъра Жозе Моуриньо, но и ще взима отговорни решения относно селекцията на отбора. Назначението на спортен директор ще бъде направено веднага, след като завърши настоящото преструктуриране на клуба.

След победата с 2:1 над Лестър на старта на сезона Специалния настоя мениджърите да бъдат наричани „старши треньори“. Това беше реакцията му относно провала на „червените дяволи“ на летния трансферен пазар. Клубната управа също била съгласна с Моуриньо и затова ще намери човек за спортен директор, който да носи отговорност за по-дълъг период, тъй като в днешния футбол треньорите доста често се сменят.

През това лято Жозе Моуриньо отчаяно искаше да привлече централен защитник, но срещна откази при опитите си да вземе Хари Магуайър, Жером Боатеенг, Тоби Алдервейрелд и Рафаел Варан. Управата на Юнайтед обаче не е подпомогнала желанието на португалеца, тъй като играчите били прекалено скъпи. Сега ръководството ще отнеме част от властта на Специални с назначението на спортен директор.