Ръководството на Манчестър Юнайтед започна да съставя списък от кандидати за спортен директор.

Преди няколко дни стана ясно, че "червените дяволи" за първи път в 140-годишната си история планират да въведат този пост. Очаква се назначаването да стане след приключването на текущото преструктуриране на клуба.

Според The Independent основните цели са Мончи от Рома, който се утвърди сред най-добрите спортни директори в Севиля и Фабио Паратичи. Вторият е сред най-важните хора в италианския хегемон Ювентус, редом до Джузепе Марота и Павел Недвед. Сред вариантите са още Един ван дер Саар, който в момента работи в Аякс и Доменико Тети от Новара, който е откривателят на Мауро Икарди.

През последния месец има информации, че мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо е в конфликт с изпълнителния директор Ед Удуърд заради лятната селекция. На "Олд Трафорд" бяха взети Фред от Шахтьор Донецк за 59 млн. евро, Диого Далот от Порто за 22 млн. евро и Ли Грант от Стоук Сити за 1,7 млн. евро.

Специалния обаче настояваше за още две нови попълнения, но в крайна сметка не пристигна нито едно. Именно заради това в Юнайтед са решили да назначат спортен директор.