Брайтън шокира неприятно един от претендентите за титлата Манчестър Юнайтед и постигна домакински успех с 3:2 в среща от 2-ия кръг на Висшата лига, която се игра на стадиона, на "чайките".

Домакините вкараха два бързи гола на опонента си чрез Мъри и Дъфи в 25-ата и 27-ата минути, но все пак Лукаку успя да намали в 34-ата минута и да остави своя отбор в играта.

За съжаление на гостите те получиха трети удар от домакинския тим и в 44-ата минута Грос бе точен от дузпа, която бе свирена за нарушение в наказателното поле на Бейи срещу самия него.

Силите на гостите стигнаха за още един гол до края, който бе дело на Погба от дузпа в 94-ата минута.

Това е първа загуба за "червените дяволи", за сезона. 


Срещата започна с добро темпо и в 10-ата минута Погба намери добре Лукаку, който трябваше да се справи единствено с Дънк преди да се изправи очи в очи с вратаря, но белгиецът предпочете да стреля и прати топката встрани вратата.

Уверената игра на домакините в следващите минути обаче даде резултат и в 25-ата минута Мъри изведе "чайките" напред. Марч го видя с хубаво подаване по земя на близката греда и той отклони топката във вратата.

Точно 120 секунди по-късно домакините нанесоха втори шеметен удар на "червените дяволи". Дъфи след разбъркване в наказателното поле успя да се възползва от хубаво подаване и от точката на дузпата по земя реализира.

Все пак Юнайтед успя да реагира и да върне един бърз гол в 34-ата минута, когато Лукаку засече с глава центриране пред вратарското поле и матира противниковия страж. 

Минута преди почивката домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Грос бе фаулиран от Бейи в наказателното поле. Зад топката застана именно потърпевшият, който реализира. 

Второто полувреме започна добре за гостите и отборът на Моуриньо диктуваше темпото през първите минути след почивката. 

Макар да владееше инициативата през следващите минути Юнайтед така и не успяваше да стигне до чисти голови положения пред вратата на своя противник.

В 75-ата минута Погба можеше да намали резултата, но хубавият му удар бе спасен от противниковия вратар с една ръка.

До самия край нямаше никакви други положения, но в 94-ата минута Дъфи фаулира Фелаини и реферът посочи дузпа. Тя бе реализирана от Погба.

БРАЙТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 3:2
1:0 Мъри 25
2:0 Дъфи 27
2:1 Лукаку 34
3:1 Грос 44 дузпа
3:2 Погба 90+4 дузпа

Брайтън: Райън, Дънк (20 - Балагън), Дъфи, Бонг, Монтоя, Марч, Пропър, Стивънс, Кнокърт, Грос, Мъри

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Линдельоф, Бейи, Йънг, Перейра (46 - Лингард), Фред, Погба, Марсиал, Мата (46 - Рашфорд), Лукаку