Тотнъм изненада неприятно разтърсвания от скандали Манчестър Юнайтед и постигна успех с 3:0 при визитата си на "Олд Трафорд" в среща от 3-ия кръг на Висшата лига. 

Това бе и първи успех за "шпорите" като гости на "червените дяволи" в шампионата от 2014 година насам. Със сигурност тази загуба ще увеличи още повече напрежението около Моуриньо, който и без това е в конфликт с ръководството.

Кейн бе точен в 50-ата минута на срещата, а две минути след това Лукас удвои  резултата в полза на лондончани. В 84-ата минута Моура вкара втория си гол и донесе успеха на своите.

След успеха си Спърс е 3-и в класирането с 9 точки от 3 мача и продължава без грешка, а Юнайтед е 12-и с едва 3 точки от 3 мача и две загуби за първите два кръга в английския елит.


Малко след началото на първия съдийски сигнал Фред можеше да открие за домакините, но ударът му мина покрай вратата и така пропиля страхотен шанс за попадение.

В 16-ата минута Лукаку пък пропусна фрапантно положение, след като се възползва от грешка на Роуз и не успя да намери опразнения далечен ъгъл, като в крайна сметка топката излезе в аут. 

Малко след това нов удар на белгиеца се оказа доста слаб и попадна право в ръцете на вратаря. Десетина минути след тази ситуация Погба пробва удара си от дистанция и Лорис трябваше да спасява.

До почивката нямаше никакви интересни ситуации и резултатът се запази, а пет минути след подновяването на играта Кейн реализира за гостите и откри резултата в тяхна полза. 

След прекрасно центриране от корнер той насочи с глава топката към противниковата врата и даде аванс на столичани в резултата. Преднината на Тотнъм бе удвоена в 52-ата минута. Ериксен насочи топката към точката на дузпата и Лукас Моура с хубав удар от движение бе точен.

В 65-ата минута Спърс можеше да стигне до трети гол, но Де Хеа успя да спаси чудесния удар на Али от няколко метра. 

В 77-ата минута Лингард можеше да вкара, но ударът му рикошира в противников играч и в крайна сметка излезе в конер

Седем минути след това Моура бе изведен добре и преодоля с лекота противников бранител, а след това реализира за класическия резултат.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ТОТНЪМ 0:3
0:1 Кейн 50
0:2 Лукас Моура 52
0:3 Лукас Моура 84

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Джоунс (58 - Линдельоф), Шоу, Матич (61 - Фелаини), Ерера (55 - Санчес), Погба, Фред, Лингард, Лукаку

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Роуз, Алдервейрелд, Трипиър, Дембеле, Ериксен, Лукас Моура, Али, Дайър, Кейн